De Coronamelder is nu landelijk actief per 10 oktober 2020

De corona-app of de Coronamelder is op 10 oktober 2020 landelijk uitgerold. Een grote mediacampagne moet er voor zorgen dat een groot deel van de Nederlanders deze app op de smartphone installeren om op deze manier de opmars van het coronavirus terug te dringen.

De vraag is of de Nederlanders bereid zijn om deze Coronamelder te installeren. Een deel van Nederland gelooft niet in het coronavirus. Een ander deel gelooft niet dat de Coronamelder doet wat hij belooft. En als de coronatests bij gebrek aan capaciteit niet snel genoeg tot resultaat leiden, is de vraag legitiem of de Coronamelder wel zo’n goed idee is.

Aan de andere kant is er nog zoveel onbekend over het coronavirus en de verspreiding ervan dat je ook kunt denken: baat het niet, dan schaadt het niet, of: alle kleine beetjes helpen. Diezelfde discussie woedt nu al 7 maanden over het gebruik van het mondkapje. Dat die zeker niet afdoende werkt, is wel duidelijk, maar als het alleen al maar een beetje helpt, waarom zou je het dan niet gebruiken?

Afijn, genoeg stof om na te denken.

Loko Cartoons riep de lezers op om redenen te bedenken waarom je de Coronamelder niet zou installeren. Daar zijn vooral drogredenen voor. Maar er kwamen ook een aantal legitieme redenen uit. Hieronder zie je alle bijdragen.

Bekijk ook de andere coronacartoons!
Bekijk ook de nieuwscartoons!
Heb je mijn animaties wel eens bekeken?

 

De inzendingen