Waarvoor worden mijn tekeningen gebruikt?

Mijn cartoons, illustraties en animaties zijn bedoeld om te worden gezien. Daarom wordt veel van mijn werk ergens geplaatst. Bijvoorbeeld online in een blog of post op sociale media of op een website. Verder worden mijn tekeningen ook gebruikt in magazines, boeken en nieuwsbrieven.

Het voordeel van de mijn tekeningen, is dat ze makkelijk op verschillende manieren kunnen worden toegepast. Zo besloot een waterleidingbedrijf om de cartoons over omgangsregels te plaatsen in een bureaukalender die aan iedere werknemer werd uitgereikt. En hetzelfde bedrijf bedacht ook om de regels omtrent privacy op te nemen in een notitieblok.

Op een poster of op een wandbord

Cartoons en illustraties worden vaak ingezet bij bewustwordingscampagnes. Voor een aantal kinderopvangorganisaties heb ik cartoons getekend over privacy en AVG. Deze werden op posters in de verschillende personeelsruimtes opgehangen. Een bijzonder project was de campagne over gastvriendelijkheid voor een bungalowparkketen. Daarvoor maakte ik een poster met tien uitgespaarde vakken. Ze werden opgehangen in de personeelsruimtes en iedere maand werd er een nieuwe cartoon in de vorm van een sticker opgeplakt.

Een nog mooiere vorm van het ophangen van cartoons is in de vorm van een foambord. Zo’n bord is steviger een duurzamer dan een poster en heeft ook een andere uitstraling. Een bouwbedrijf liet borden maken over omgangsregels en over veiligheid tijdens het werk in de bouw. Ze hangen nu in de bouwketen op de bouwplaats.

Andere mogelijkheden om tekeningen op te drukken

Cartoons en illustraties lenen zich ook uitstekend om te worden afgedrukt op kaarten, banners (voor op een beurs), kleding (truien en t-shirts), mokken, rapporten, jaarverslagen, educatief materiaal, wegwijzerbordjes en stickers.

Inzetten bij een presentatie

Verder zijn cartoons een verrijking van een presentatie op een congres of tijdens een lezing. Animaties worden over het algemeen gebruikt om op een snelle en heldere manier iets uit te leggen. Dat is heel nuttig bijvoorbeeld bij een training of bij het aanbieden van een product of een dienst.

De mogelijkheden om visualisaties in te zetten zijn eindeloos. In het filter worden al zo’n vijftig toepassingen genoemd. Klik hier om gebruik te maken van mijn zoekfilter.
Staat jouw toepassing daar niet bij? Dan kun je gebruik maken van de algemene zoekfunctie bovenaan de pagina.

Heb je een idee om cartoons, illustraties of een animatie in te zetten en wil je dat ik daarover meedenk? Neem dan contact met mij op.