Voor wie maak ik cartoons?

Het is mijn stellige overtuiging dat cartoons en animaties voor ieder bedrijf en iedere organisatie bruikbaar zijn. Je hoeft geen lolbroek te zijn om de toegevoegde waarde van cartoons en animaties te zien.

Zelf zie ik twee rode draden in de personen die mij benaderen om iets voor hen te visualiseren. Bij kleine bedrijven zijn dat vaak de eigenaren. Dus de directeur of manager. Bij middelgrote en grote bedrijven en organisaties zijn dat meestal de mensen die verantwoordelijk zijn voor de marketing, de communicatie of het personeelsbeleid.

Beeldtaal is grenzeloos. Veel van mijn opdrachten zijn voor opdrachtgevers in Nederland, maar ook buiten Nederland weet men mijn tekeningen te waarderen. Zo heb ik illustraties gemaakt voor een binnenspeeltuin in België. En voor een wereldwijd concern dat personeel detacheert in de offshore en de mariene industrie, heb ik cartoons in het Engels bedacht over belangrijke veiligheidsregels.

Gemeente, reclamebureau, bijeenkomst

Overheden zoals gemeenten zijn leuke opdrachtgevers. Er spelen daar ontzettend veel zaken en communicatie met de eigen medewerkers en de inwoners is daarbij van groot belang. Ook reclamebureaus kloppen regelmatig bij mij aan, omdat ik kan helpen met het maken van beeldmateriaal voor marketing- en promotiecampagnes. Tot slot word ik ook regelmatig benaderd door mensen en bureaus die bijeenkomsten organiseren, zoals congressen, symposia, kennissessies. Ik teken dan ter plekke cartoons als een soort visuele notulen of verslag van de dag.

Andere sectoren waar ik iets voor betekend heb:

  • Economisch & Financieel
  • Educatie & Onderwijs
  • ICT & Technologie
  • Management & Organisatie
  • Sport & Vrije tijd
  • Training & Coaching
  • Wetenschap & Cultuur
  • Zorg & Welzijn

 

Werkzaam in een sector die nog niet genoemd is? Gebruik dan de zoekfunctie bovenaan deze pagina. Misschien vind je dan tóch enkele cartoons die passen bij jouw branche.

Wil je weten of ik ook iets voor jou kan (be)tekenen? Neem dan contact met mij op.