Lachen is gezond

Waarom? Omdat lachen opgebouwde spanning loslaat.

Even lachen en het ijs breekt. Humor ontwapent, relativeert, spiegelt, versterkt. Een boodschap gebracht met een knipoog komt uitnodigend over.

Niet voor niets zoeken bedrijven en organisaties naar manieren om hun missie, visie, diensten en producten zo positief mogelijk te presenteren aan hun klanten, hun werknemers, aan de buitenwereld.

Loko Cartoons helpt hen daarbij. Met illustraties, cartoons en animaties. Klanten gebruiken deze op websites, bij marketing- en promotiecampagnes, bij interne en externe communicatie, in social media, in personeelsbladen, nieuwsbrieven en magazines. De mogelijkheden voor het gebruik van visualisaties zijn eindeloos. Ontdek wat ik teken, voor wie ik dat doe, waarover de tekeningen gaan en voor welk doeleinden je cartoons en animaties kunt inzetten.

Staat jouw doel of idee daar nog niet bij? Neem dan contact op met Loko Cartoons.

Loko Cartoons

De naam Loko Cartoons en de knipoog in het logo staan eigenlijk voor alles: voor de man die het bedrijf runt en de producten die hij maakt. Loko is de afkorting van mijn naam Lodewijk Koster. Het woord is Papiaments voor “gek” of “doldwaas” en verwant aan het Spaanse loco. Dat past mooi bij het soort cartoons die ik maak. Droogkomisch, absurd.

Ik ben opgegroeid tussen de strips. Guust Flater en De Generaal waren mijn helden. Op mijn 9e jaar tekende ik mijn eerste strip over het zware leven van een kwikthermometer. En dat geeft ook meteen mijn visie weer dat je overal een getekend en levend karaktertje van kunt maken, of het nu een bloemkool, een hamer, een broodje hotdog of vuilniszak is.

Later ben ik mij steeds meer gaan richten op het tekenen van cartoons. Heldere tekeningen met meerdere figuurtjes, tekst en een setting die in één oogopslag duidelijk maken waar het om gaat. Verder maak ik illustraties in cartoonstijl en animaties.

Geïnteresseerd in wat een cartoon voor jou kan doen? Ontdek dan de kracht van positieve communicatie. Ik (be)teken graag iets voor je!