Oud-voorzitter Aob vraagt cartoon aan…

Vorig jaar trad Liesbeth Verheggen, de voorzitter van de AOb af, vanwege de reuring in de achterban om het afblazen van de onderwijsstaking. Een pijnlijke gebeurtenis. Ik maakte daar een nieuwscartoon van. In de kerstvakantie werd ik verrast door een mailtje. Daarin vroeg de afgetreden voorzitter om een exemplaar van de tekening omdat zij er wel om kon lachen. En ze vroeg waarin deze gepubliceerd was.

AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen treedt af, lerarenstaking gaat toch door

Dit mailtje leerde mij vier dingen:

  1. Dat zelfspot een belangrijke en bewonderenswaardige eigenschap is.
  2. Dat mijn nieuwscartoons landelijk worden opgepikt.
  3. Dat ik in staat ben om over een pijnlijke gebeurtenis toch een cartoon te tekenen.
  4. Dat ik graag mijn nieuwscartoons in een landelijke krant zou willen laten publiceren 😉.

Dus wie nog nuttige tips heeft over of connecties heeft met nieuwsbladen: ik houd mij aanbevolen 😊.

Bekijk al mijn nieuwscartoons.

Terug naar overzicht