Animatie maken? Waarom eigenlijk?

In het huidige digitale tijdperk zie je dat mensen steeds minder lezen. En er zijn ook veel mensen die niet goed kunnen lezen of zelfs helemaal niet kunnen lezen.
Hoe zorg je er dan als bedrijf of organisatie voor dat de informatie die je wilt geven over je product of je dienst door mensen wordt begrepen.

Dan is de oplossing: laat een animatiefilmpje maken.

De animaties van Loko Cartoons

Loko Cartoons maakt animaties in cartoonstijl. Dat kunnen whiteboard animaties zijn, maar ook animaties waarin animatie poppetjes bewegen. Meestal is het een combinatie: een whiteboard animatie waarin voorwerpen, woorden en animatie poppetjes bewegen. Door gebruik te maken van eenvoudige animatietechnieken kun je een animatie krijgen die erg goed en levendig uitziet en die de informatie op een heldere manier overbrengt.

Belangrijk kenmerk van mijn animaties is dat ik de informatie koppel aan humor. Hoe serieus en hoe belangrijk een boodschap is, door gebruik te maken van humor kun je een boodschap in een animatie duidelijker overbrengen.

 

Waarom kiezen voor een animatie?

Maar waarom een animatie laten maken? Het grote voordeel van animaties is dat je er een verhaal in kwijt kunt. Je wilt graag op een goede manier uitleggen wat je als bedrijf en organisatie te bieden hebt. En dat gaat vaak niet in een aantal woorden.
Heb je dus meer te vertellen (bijvoorbeeld omdat iets ingewikkeld is, of omdat je meer dan één dienst of product aanbiedt) en past dat niet in één cartoon of illustratie, dan is een animatie een hele geschikte vorm.

In feite is een animatie een soort van bewegend stripboek. Maar om een strip te laten maken van je verhaal, dat is dan weer niet handig. Het maken van een strip is een bewerkelijk proces, en bovendien moet je ook een strip weer gaan lezen. Dat kan beter, dat kan makkelijker en dat kan sneller. Dát is het nut van een animatie.

Daarom: laat een animatie maken van je verhaal

 

Een animatie laat de kern van je verhaal zien

Een misverstand is, dat je in een animatie alles wilt vertellen. Dat werkt niet. Een gemiddelde animatie waar mensen nog aandachtig naar kijken en luisteren duurt ongeveer 1 minuut. Anderhalve minuut kan nog net, maar als een animatie langer duurt, haken mensen weer af. Dus ook al maak je een animatie nóg zo flitsend en spannend, je publiek haakt op een gegeven moment toch af. En dat is jammer.

De vuistregel is: maak een animatie van 60 seconden. Dat is ongeveer 200 woorden. Met een uitloop tot anderhalve minuut. Beperk je in je verhaal tot de hoofdlijnen. Laat wat te raden over en maak op het eind een call to action. Stuur ze naar een website met meer informatie. Laat ze bellen of emailen.

 

Animatie laten maken?

Loko Cartoons helpt je graag om jouw verhaal op een zo heldere en humorvolle manier over te brengen.

Lees meer over de manier waarop ik dat aanpak. Het maken van een animatie is een heel proces. Met een aantal tussenstappen. Die tijd nemen we graag. Want het uiteindelijke doel is dat je een animatie laat maken waarmee je vol trots mee naar buiten komt. De animatie moet een visitekaartje worden van jouw organisatie. Dat is niet alleen jouw doel, maar ook die van mij: een animatie waar je trots op bent.

 

Hoe ziet zo’n animatie eruit?

Op mijn website kun je heel veel voorbeelden vinden van animaties.

 

Wat kost een animatie?

Wat het kost om een animatie te laten maken, hangt af van een aantal factoren. Op deze pagina leg ik uit welke verschillende typen animaties er zijn, wat er allemaal bij komt kijken om deze te kunnen maken en welke prijzen ik daarvoor reken.